POI issuses with the new range of TomTom devices
Geo- for grown-ups
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages    Log inLog in 
  GamesGames   


Bookmark this site!
POI issuses with the new range of TomTom devices

 
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> GPS nuts & bolts
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Big Wolf
Founder member


Joined: 05 Sep 2005
Posts: 577
Location: Carnbroe, Scotland

PostPosted: Thu Jan 06, 2011 11:22 pm    Post subject: POI issuses with the new range of TomTom devices Reply with quote

Over the last couple of days I've found out (the hard way) that the new TomTom Go 1XXX and VIA ranges currently synchronise up via a new online tomtom application and don't have either an SD card interface or appear as a USB drive when connected to your PC.

This effectively renders them completely useless for downloading custom POI's to (i.e. caches) from GSAK or other sources.

TomTom have allegedly indicated that they plan to update the operating system on these at some point during the first quarter of this year to resolve this, but until then I cant see any way to electronically download data to these devices.
_________________
www.BigWolf.co.uk
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
HighlandNick
Founder member


Joined: 30 Aug 2005
Posts: 635
Location: Highlands, Scotland

PostPosted: Sun Jan 09, 2011 2:32 pm    Post subject: Reply with quote

So can I have your old TomTom then??? Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
Big Wolf
Founder member


Joined: 05 Sep 2005
Posts: 577
Location: Carnbroe, Scotland

PostPosted: Sun Jan 09, 2011 3:18 pm    Post subject: Reply with quote

Nice try! Mrs Santa bought one for her own car and naturally I had a play with it and found out that it was useless as a back up!
_________________
www.BigWolf.co.uk
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Scotsbob
Founder member


Joined: 27 Sep 2005
Posts: 594
Location: Hamilton, Scotland

PostPosted: Tue Aug 23, 2011 1:40 pm    Post subject: Reply with quote

Managed to upload caches to my new tomtom start 25 which also uses the new "My Tomtom" interface, found that there is an option at the bottom right of the screen when you connect the device, with community pois in it, which then allows you to upload from GSAK.
_________________
"It's not whether you get knocked down.
It's whether you get up again."
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail

Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> GPS nuts & bolts All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Create your own free forum now!
Terms of Service Purchase Ad Removal Forum Archive Report Abuse